free html website templates

VISIE

Energieke werknemers > tevreden klanten > succesvolle organisaties

Organisaties waar medewerkers zich goed voelen, effectief functioneren en waar ze elkaar helpen, bruisen van energie en zijn dus productiever. De organisatie is ook pas zinvol als ze de wereld een betere plek maakt en zo echt iets betekent voor de klant. De klant zal de organisatie daarvoor belonen en zo groei en ontwikkeling mogelijk maken voor werknemer en werkgever. De organisatie evolueert op een duurzame manier en er ontstaat (cash)flow en positieve energie

Een succesvolle organisatie met een gezond werkklimaat heeft meest kans op slagen als de directie, de teams én de medewerkers zich engageren om hieraan mee te werken.

Vanuit mijn jarenlange internationale ervaring als leidinggevende in verschillende multinationals ken ik de organisatie snel van binnenuit. Open communicatie en leiderschap liggen me nauw aan het hart, daarom werd ik vaak ingezet als 'verbinder' en kan ik terugblikken op een twintigjarige succesvolle samenwerking met alle schakels in het bedrijf: van arbeider tot CEO, van audit tot sales, van ingenieur tot marketeer, ... Intussen ben ik sinds enkele jaren Individuele Coach, Interim en Change Manager. 

Coaching gesprek

AANPAK

Onbewust > Bewust > Zinvolle verandering

Ik begeleid leidinggevenden en medewerkers naar nieuwe inzichten over het eigen functioneren en het vinden van een zinvolle purpose. Ik faciliteer een beweging van onbewust naar zelfbewust. We kunnen pas duurzaam veranderen naar een zinvol doel als we zelf goed weten wat we vanuit onze rol in de organisatie willen neerzetten, wie we zijn en inzien welke impact ons gedrag heeft op onszelf en anderen.

Van daaruit werken we naar groeiende individuele transformatie die mee de  organisatieverandering voedt.

Dit leidt tot meer energie, creativiteit en vrijheid en zo vermijden we burn-out en bore-out.


Begrijpen > Willen > Kunnen> Doen (en bijsturen)

Een transformatie heeft het meest kans op slagen als we

  1. Begrijpen hoe we in elkaar zitten d.w.z. onze schaduwkanten omarmen en hóe we kunnen veranderen
  2. Als we wíllen veranderen: naar welke waarden en purpose willen we echt leven? Wie zijn we ten gronde?
  3. Als we de weg vrijmaken om te kúnnen veranderen: weerstand aanpakken
  4. Als we het écht doen en bijsturen indien nodig

Een combinatie van inzichten creëren via ons hoofd, het verlangen creëren vanuit ons hart, de daadkracht ontwikkelen vanuit onze buik.

Marian sailing


"Er is maar roerwerking mogelijk als de boot vooruitgaat. Anders gezegd, we kunnen onze richting naar ons gewenste doel maar bijsturen als we actie ondernemen."


ADRES
Benedestraat 313
1851 Grimbergen
België

CONTACT